Снимки: БГНЕС

След като множество шофьори едва не бяха глобени за това, че са минали без винетка през пътища, за които доскоро не е имало нужда от стикера, Столична община публикува списък с маршрутите, по които няма да има нужда от винетка.

Още по темата

"За всички населени места на територията на Столична община се осигурява път, по който се пътува до София без винетка. Списъкът с тези пътища, който изготвихме, многократно е обсъждан с ръководството на агенция "Пътна инфраструктура“. Това е и позицията, която защитаваме от началото на обсъжданията на тол-системата", написа във Facebook кметът на София Йорданка Фандъкова.

"Ние имаме готовност да участваме в поддръжката на тези пътища, които са част от републиканската пътна мрежа. Това е ангажимент, който сме поели в разговорите си с АПИ в последните месеци и имаме тяхното уверение, че до окончателното решение на казуса, санкции на столичани няма да бъдат налагани", пише още Фандъкова.

Това е списъкът на пътищата, по които се осигурява на всички населени места от Столична община пътуване до София без винетка:

1. Път № 181 в участъка от София до с. Железница/Плана

2. Път №82 в участъка от София до Панчарево и с. Кокаляне и от Кокаляне до Долни Пасарел

3. Софийски Околовръстен път

4. Северна Скоростна тангента

5. Участък от път № 8 -Е80 в участъка от бул. „Сливница" до пътен възел "Божурище"

6. Участък от път № 189 между СОП и гр. Банкя - разклона от Суходолски път

7. Участък от път №1 - Е79 между "Черния Кос" и ул. „Войнишко въстание" с. Владая

8. Участък от път №1 - Е79 между СОП и с. Желява

9. Участъка от път (III - 802 ) между бул. „Европа“ и гр. Банкя

10. Участъка от ул. „Малобучески път“ между кв. „Суходол“ и с. Мало Бучино

11. Републикански път II-81 - от СОП до с. Волуяк.

Коментари Напиши коментар

61

km

преди 3 години

Като не знаят как се прави да погледнат нормалните държави как го правят - вкарва се в цената на горивото. Като караш плащаш, като не караш н еплащаш - това е. При нас как е - някой кара с винетка примерно 30 000км/година..друг 5 000км/година. Колко ползва пътищата единия и колко другия?

60

Shark

преди 3 години

Това си е чиста дискриминация на останалите градове. Тези села не са квартали на София. Нямат основание да не плащат винетка. А

59

Житен

преди 3 години

Житен и Мрамор гласуват за кмет на София!