Снимка: БГНЕС

Центърът за градска мобилност в София вече ще изпраща SMS, когато колата ви бъде вдигната от паяк. В нея ще се дава информация на кой точно наказателен паркинг е превозното средство, съобщава БНТ.

Това е нова услуга, с която от ЦГМ искат да улеснят гражданите.

Директорът на ЦГМ Румяна Милова обясни, че новата услуга ще бъде предлагана от утре, 21 януари. Текстът на краткото съобщение ще е изписан на латиница.

От телефон 1902 ще бъде изпращано съобщение с номер на автомобила и на кой наказателен паркинг се намира. Ще има адрес на паркинга, както и препратка към сайта на информационния център на ЦГМ.

Целта на услугата е да се даде информация на гражданите и да се спести времето им.

По думите на Милова не са редки случаите, в които водачите разбират, че автомобилът им липсва, чак след няколко дни, а това носи допълнителни разходи за тях. "Именно с тази услуга вярваме, че ще се избегнат подобни случаи", уточни тя.

SMS-ът ще се изпраща на телефонен номер, от който преди това е плащана синя или зелена зона за съответния автомобил. По този начин се предполага, че поне 90% от шофьорите в столицата ще могат да бъдат информирани, ако колата им бъде вдигната от паяк.

Румяна Милова коментира и бъдещото разширяване на зелената зона в районите "Триадица" и "Слатина". Там вече са проведени обществени обсъждания, предстои районните кметове да внесат съответните предложения в СОС и те да бъдат обсъдени.

Едва когато СОС гласува това решение, зоните ще бъдат обозначавани, посочи директорът на ЦГМ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase