Снимка: Bulgaria ON AIR

След пожара в студентско общежитие в събота, при който изгоря помещение от приземния етаж, наш екип установи, че в сградата липсва противопожарна система за сигнализация при възникнал огън. А живеещите в бл. 61 разказват, че от по-сериозен инцидент ги е спасил единствено късметът.

Пламъците в навечерието на студентския празник в едно от общежитията на НСА са тръгнали от стая в приземния етаж на блока. Помещението е отдадено под наем на Светлен Генчев, който го ползвал за склад.

В сградата трябва да има пожароизвестителна система и аларми, които да се задействат при дим. Според живущи в блока обаче те не работят, предаде Bulgaria ON AIR.

Освен, че липсва работеща противопожарна система, в блока има и други липси. От представителството на студентските съвети неведнъж са сигнализирали министерството за нуждата от ремонт на общежитията. По техни изчесления от спешно подобрение се нуждаят още 16 блока за учащите в университетите.

Националната спортна академия, която стопанисва пострадалото общежитие е теглила кредит, за да ремонтира няколко блока в окаяно състояние. В плановете им е включен и 61 блок, на който предстои да бъде поставена и противопожарна система. Дотогава обаче студентите ще разчитат на бързата реакция на огнеборците, които в събота са се отзовали мигновено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase