Снимка: Facebook

Лека кола е блъснала младеж с електрическа тротинетка, който е прекосявал неправилно бул. Васил Левски вчера.

Инцидентът се е случил около 15,30 часа вчера, когато е подаден сигнал на номер 112. 16-годишното момче е било откарано в "Пирогов" и се е отървало само със счупен крак.

Видео от местопроизшествието публикувано в "Забелязано в София" показва, как момчето с тротинетката рязко излиза на булеварда, без да се огледа за идващи коли. Минава пред един почти спрял автомобил, но излизайки в другата лента, водачът на червен голф едва успява да реагира и да скочи на спирачките. Чува се свистене на гуми, но въпреки усилията на шофьора, той блъска момчето.

Потребителите в социалните мрежи са възмутени от случая и настояват ел. тротинетките или да бъдат забранени, или да има повече контрол над тях.

 

 

 

 

Какво ли си мислеше, че се случва на пътя...

Публикувахте от Boris Ganchev в Понеделник, 21 октомври 2019 г.

Коментари Напиши коментар

134

Пълно идиотче.

преди 3 години

Това момченце изобщо си няма идея къде се намира.Тротинетката не му е проблем-проблема е в главата-празна е!

133

Законът!

преди 3 години

Уважаеми писачи,Не са нужни правила или законови промени, за тези превозни средства. Който не знае, нека прочета ЗДвП. Там ясно е казано какво е МПС, къде трябва да се движат и по какви правила. Ако не знаете, да Ви кажа: велосипеди и тротинетки не могат да се движат по тротоарите; изключени правят велосипедисти на възраст до 12 години; МПС е всяко ППС, което има двигател, без значение от неговата технология;Изводите оставям на Вас. Стига сте търсили специални парила за тротинетките. Край :)

132

Гост

преди 3 години

Всеки да се учи от грешките си и да носи отговорност за себе си,а не да обвинява другите. Големи дискусии от които едва ли има някаква полза.Все повече младежи търсят адреналин и разнообразие в ежедневието си.