Снимка: Pixabay

От 2009 до 2019 г., в следствие на дейността на Столичния инспекторат, доброволно премахнати от собствениците са над 8000 автомобила. Принудително са премахнати над 1500 автомобила, а общо подадените сигнали за периода от десет години са 13 800, информира столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Получените сигнали за излезли от употреба автомобили през мобилното приложение "Гражданите" са 4334 от 2017 г. до днес, допълни тя, цитирана от БТА.

Фандъкова и представители на организацията "Гражданите" представиха нови функционалности на мобилното приложение.

От днес на инсталиралите приложението ще бъде изпращана информация за ремонти на експлоатационните дружества. Така те ще могат да получават информация за актуалните ремонти по основни улици и булеварди.

То стартира през 2015 г. с информация за наличие на автомобили, излезли от употреба в кварталите на града и възможността администрацията да получава директно информация, за да може веднага да реагира, припомни столичният кмет.

Тя съобщи, че в рамките на кампания на Столичния инспекторат, от 14 до 30 април тази година, са постъпили около 250 сигнала за излезли от употреба автомобили. Информация за приложението и за дейността на "Гражданите" може да бъде намерена на адрес https://grajdanite.bg/.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase