Общ преглед
Стотина жители на столичния район "Младост" излязоха на протест срещу поредно решение на Столичната община да разреши мащабно застрояване на зелена площ в междублоково пространство в района.
Още по темата
Хората от блокове 73, 74 и 75 показаха така недоволство си от проекта за изграждане на 12-етажен хотел и жилищна сграда непосредствено пред домовете им и до спирката на метрото на пазара в "Младост".

"Проектът ще унищожи десетки паркоместа, а новите сгради ще генерират още нови автомобили. Паркирането ще стане невъзможно навсякъде наоколо. Дори и към момента проблемът с местата за паркиране е факт. Новите сгради ще се издигат точно пред прозорците ни, а планът ще унищожи и около 20 иглолистни дървета - малко от останалите неизсечени за сметка на нови строежи! Това е основен проблем и за замърсяването на въздуха", написаха от сдружението "За Зелен Младост". "Помогнете на нас, помогнете на себе си, помогнете на града ни! Нека покажем ясно, че сме против насилието над жизненото ни пространство, здравето ни и правото ни на достойно пребиваване в столицата. Нека се съберем максимално много хора, за да могат и в общината да ни чуят", призоваха недоволните в социалната мрежа Facebook.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар