Снимка: Булфото

Изборите са най-важният изпит за всички политици, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова, която инспектира работата по възстановяване на сградата на минералната баня в Банкя.

Още по темата
"В момента вървят номинации в почти всички партии. Започват номинациите и в ГЕРБ. Септември месец ще имаме резултати", посочи Фандъкова, цитирана от „Фокус“.

Столичният кмет не отговори дали ще се кандидатира за нов мандат, като посочи, че засега е съсредоточена върху ангажиментите, които е поела за устройството на града.

"Използваме лятото, строителният сезон, за да напреднем във всички дейности", подчерта Фандъкова.

Тя добави, че е запозната с номинациите и на БСП. "Номинират Мая Манолова като знаково лице на БСП", смята още столичният кмет.

По думите на Фандъкова тази година Столична община ивестира над 20 млн. лв. в използването на минералните води на София за хората.

"Очакваме следващата година по това време вече банята в Банкя да заработи", каза столичният кмет. Тя допълни, че стратегията на Столична община е водата да се използва максимално.

"Освен за балнеолечение, за спа-процедури, за басейните и всички останали дейности, които ще има в банята и ще се възстановят. Като вторично използване на минералната вода, цялата сграда ще се отоплява с минерална вода", заяви Фандъкова.

"Обявихме процедурата за избор на изпълнител за възстановяването на банята в "Овча купел". Другият голям обект е новият аквапарк парк "Възраждане", отбеляза още тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase