Снимка: Bulgaria ON AIR

"Всеки квартал си има своята специфика и проблеми. Ние трябва да ги разрешим и да направим живота на хората по-добър. За да живеят нормално". Това каза в студиото на "Денят ON AIR" кметът на столичния район "Сердика" инж. Тодор Кръстев.

Той отбеляза, че в момента за кварталите "Орландовци" и "Бенковци" най-важното е да бъде изградена канализация. В "Бенковски" процесът вече тече. В "Орландовци" пък, в частта към жп линията, канализацията се препроектира изцяло, защото без нея няма да могат да бъдат изградени след това улиците.

Финансирането идва основно от Столичната община.

"Банишора" и "Фондови жилища" са по-уредени. Те имат канализация и изградена инфраструктура, няма опасност от презастрояване", отбеляза още инж. Кръстев.

Пред Bulgaria ON AIR той беше категоричен, че гражданите са тези, които сами трябва да поддържат направеното, да се грижат за него, за да бъде всичко красиво и ново.

"Когато се разхождам из район "Сердика" и гледам местата, които сме облагородили, това ми доставя истинско удоволствие. Но по-трудното се оказва всичко да се запази в подобаващ вид. Изглежда обаче, когато нещо е ново и здраво, хората по-лесно се амбицират да го запазят. И определено смея да твърдя, че манталитетът на българина се променя към по-добро", подчерта инж. Тодор Кръстев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase