Снимка: Bulgaria ON AIR

Видео 12.07.2019

Кметът на район "Сердика": Софиянци пазят своя град

"Всеки квартал си има своята специфика и проблеми. Ние трябва да ги разрешим и да направим живота на хората по-добър. За да живеят нормално". Това каза в студиото на "Денят ON AIR" кметът на столичния район "Сердика" инж. Тодор Кръстев.

Той отбеляза, че в момента за кварталите "Орландовци" и "Бенковци" най-важното е да бъде изградена канализация. В "Бенковски" процесът вече тече. В "Орландовци" пък, в частта към жп линията, канализацията се препроектира изцяло, защото без нея няма да могат да бъдат изградени след това улиците.

Финансирането идва основно от Столичната община.

"Банишора" и "Фондови жилища" са по-уредени. Те имат канализация и изградена инфраструктура, няма опасност от презастрояване", отбеляза още инж. Кръстев.

Пред Bulgaria ON AIR той беше категоричен, че гражданите са тези, които сами трябва да поддържат направеното, да се грижат за него, за да бъде всичко красиво и ново.

"Когато се разхождам из район "Сердика" и гледам местата, които сме облагородили, това ми доставя истинско удоволствие. Но по-трудното се оказва всичко да се запази в подобаващ вид. Изглежда обаче, когато нещо е ново и здраво, хората по-лесно се амбицират да го запазят. И определено смея да твърдя, че манталитетът на българина се променя към по-добро", подчерта инж. Тодор Кръстев.

Коментари Напиши коментар

4

Истината

преди 1 седмица

След Освобождението при първото преброяване през 1880 на населението в България, София е градът с най-многобройно българско население в България. Както всички големи градове по света, и населението на София нараства много бързо с индустриализацията.

3

Дам

преди 1 седмица

Те софиянци и преди си пазеха градът, ама какво да направят повече след като са 1/3 от населяващите тоя град... Тоя град не е на пришълците и те грам не го пазят...

П. С. Ей пришълците - полагайте поне малко усилия да си оправите диалекта.. Отвратно е да ви слуша човек гадния диалект...

2

359

преди 1 седмица

Еми като нв я пазят нашите мили градоначалници...