Приетият на първо четене закон, с който се задължават собствениците на кучета да ги извеждат само с намордници, срещна съпротива - в социалните медии започна кампания против въвеждането на закона.
 
На фона на задълбочаващото се общественото недоволство,  в столичния квартал "Младост" 1  доброволци поставят основите на първия град за безстопанствени животни у нас.

Още по темата
Ирина Николова е дъщеря на военен пилот, който толкова обичал гълъбите, че при всеки полет взимал със себе си по една птица. От него  тя наследява любовта към животните и дава дума да им помага цял живот.

Създава организация, в която се включват десетки доброволци и поставя началото на една инициатива, в която всяко изоставено куче получава и свой дом.

С кантар в парка? 300 лв. глоба за куче над 5 кг без каишка, за агресивно - 1000 лв.

Върху къщичките за безстопанствени кучета има стикер, на който ясно е описано, че кучето е кастрирано, обезпаразитено и ваксинирано.

Сред доброволците от екипа на Ирина са Рая и Тина. Пред Bulgaria ON AIR те казват, че намерението им е подобни съоръжения  да има в цяла България, както е в много западни държави.

Освен кучешки къщички, в Борисовата градина и Северния парк вече има и такива за котки, а следващата идея е да бъдат създадени и такива за птици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase