Общ преглед

80% от централния участък на третата линия на метрото са завършени, увери столичния кмет Йорданка Фандъкова във Facebook.

"Най-напреднало е строителството са станциите "България", “Медицински университет", "Театрална" и "Красно село", съобщи столичният кмет.

На 80% са готови станциите "Патриарх Евтимий", "НДК", "Орлов мост" и станция "Хаджи Димитър" – с изпълнение от 70%, нейното изграждане започна по-късно.

Метрото до "Слатина" – 6 станции, подземно трасе от 5590 м

Йорданка Фандъкова посочи, че по план движението в 8-километровия участък трябва да бъде пуснато до края на годината.

"Тунелът е завършен на 100% - тунелопробивната машина "Витоша“ започна работа през февруари 2017 г. и за 2 години прокопа 6 км тунел под центъра на столицата", подчерта кметът.

Варшава vs. София: Малко трамваи и метро на големи интервали!

В участъка между станциите "Хаджи Димитър" и "Театрална" вече е изграден тунел от 650 м по нов австрийски тунелен метод. Монтажните работи по оборудването и системите за управление на линията са изпълнени над 76%.

Вторият участък от третата линия – 4 км от "Красно село“ през "Овча купел“ до Околовръстния път при кв. "Горна Баня“ е с над 60% изпълнение. Най-напреднало е строителството на станция "Овча купел 2" (74% ). Участъкът ще е готов за експлоатация до средата на следващата година.

 

Коментари Напиши коментар

43

Петърчо

преди 1 седмица

До Munchen_DE

Третата линия е с забавяне от поне 6 месеца заради един който по незаконен начин беше създал около 30-тина екологични организации чрез които съдеше общината че уж изграждането на третата метро линия ще причини проблеми с подпочвените води. Като пример посочи че езерото в Дружба било скоро пресъхнало. Е на въпросното езеро не му липсва ни капка вода и се чудя какви са точно били мотивите му. Да се чуди човек кой все стои зад това. Та май намери отговор за закъснението

42

браво на бате Бойко

преди 1 седмица

Софиа придобива лик на европеиска столица, водих гости от Италия на скоро и наистина им хареса, въпреки че има доста неща за оравяне. И добре че не бяха на власт други щото нямаше да има никаква промяна. Браво на Бате бойко и Фандъкова, Господ здраве да им дава да продължават в същият дух. Ще гласувам пак за ГЕРБ.
Не мога да разбера само едно нещо от недоволният българин, как може да гласуваш за комунистите при положение че от 750 години робство 50 години са под Руско.

41

Анонимен

преди 1 седмица

Евяла и хиени... Реват, че им правят метро... Бавно било. Аминпострийте си го сами, тогава.