Снимка: БулФото

Съветът за електронни медии взе решение, че един от кандидатите за генерален директор на БНТ - Кръстю Вапцаров - не може да участва в конкурса, съобщава БНР.

Още по темата

"Осем души подадоха документи за този конкурс. След сериозна и обстойна работа на комисията докладвам, че един от кандидатите - именно Кръстю Вапцаров, не може да участва в конкурса, защото са налице законови предпоставки за това. Комисията констатира несъответствие с изискването на чл. 26, т.2 от Закона за Радиото и телевизията, а именно, че при проверка на Търговския регистър е установено, че лицето е вписано като едноличен собственик и управител на няколко дружества", каза членът на медийния регулатор и председател на техническата комисия по проверка на документите на кандидатите Бетина Жотева.

В надпреварата за генерален директор на обществената телевизия остават временния директор Емил Кошлуков, Сашо Диков, Стоил Рашкев, Сашо Йовков, Никола Тодоров, Явор Симов и Радослав Главчев.

СЕМ трябва да обяви името на новия шеф на БНТ на 5 юли.

Коментари Напиши коментар

34

Анонимен

преди 1 седмица

Най-голямата гербеста подлизуркаа трябва да спечели. Сега с изключение на Диков ще се надпреварват да му го облиз ват.

33

Анонимен

преди 1 седмица

Бетин Чампоев навремето беше един много красив младеж, но изведнъж се омъжи за един дърт министр с голям нос и очила като дъна на лимонадени шишета.

32

123

преди 1 седмица

Диков - президент! Може и директор.