Общ преглед
Нова глоба от 280 000 лв. за ремонта на ул. “Граф Игнатиев”
налага столичният кмет Йорданка Фандъкова. Причината е надигане на част от настилката около релсовия път, съобщи "24 часа".

Според експерти причината за дефектите в участъка, който беше пуснат в края на 2018 г., е температурно разширение при напречните отводнители, които са монтирани директно до релсите.

Още по темата
"Не ме интересуват обясненията и оправданията на когото и да било! На този обект работиха огромен брой проектанти, инженери и строители. Когато за първи път си позволих да коментирам работата на проектантите, получих гневно писмо от Камарата на архитектите. Не е работа на кмета да казва колко дебела трябва да е фугата, но, ако трябва, вече ще се ангажирам и с това! Не знам вече какъв е начинът да се повлияе на всички тези хора да си вършат качествено работата", ядоса се Фандъкова.

С новата санкция общо наложените глоби за обекта стават близо половин милион лева. Изпълнителят трябва и да отстрани дефектите.

Днес от Гражданското сдружение "Спаси София" алармираха, че част от настилката около трамвайните релси при новоремонтирания пл. "Славейков" и при кръстовището с ул. "Иван Шишман" се е надигнала, а плочките са се счупили. Направен е и крайно нескопосан авариен ремонт, целящ да замаже поредния провал по улицата, коментират от сдружението и искат оставката на кмета Йорданка Фандъкова.

МРРБ пък е наложило финансови корекции на общината за двете зони в центъра, които се ремонтират - около ул. "Граф Игнатиев" и около храма "Св. Александър Невски". Санкциите са в размер на 5% от стойността на всеки от двата обекта. Общината обжалва глобите, а причината за тях са изискванията към изпълнителите.

"Например за това, че изискваме висше образование. Но се вижда, че и това условие не е достатъчно. Може би вече трябва да искаме по 3 висши", каза Фандъкова при пускането на 20 нови автобуса, които ще се движат по линиите 280 и 85.

От днес 40 камери ще снимат нарушители, които карат в бус лентите в столицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар