Снимка: Helpbook

Бум на постъпилите сигнали за нарушаване на правилата за движение и паркиране отчитаме през последните дни в платформата на Helpbook.info.

Първият такъв се отнася за парк "Надежда", където от изпратените снимки е видно, че паркирането на алеите и тревните площи е масово и безконтролно.

Нашият потребител засяга и друг проблем - на територията на парка се празнуват детски рождени дни по площадките и зелените площи, това в комбинация с паркиралите навсякъде автомобили и разпънатите тенти пречи на достъпа на останалите граждани до алеите и площите в парка.

"Доколкото ми е известно това е публична общинска собственост и за подобни мероприятия, ограничаващи достъпа до нея, се изисква разрешение от районния кмет. Има ли разрешение в конкретния случай, от кого е издадено и с какъв мотив. Ако има такова, то включва ли опорочаване на малка, добре поддържана зелена площ, каквато е парк "Надежда", превръщайки я в паркинг".

В следващия сигнал срещаме подобен казус, свързан с безбройни и ежедневни нарушения на паркирани автомобили на площад Журналист.

Ето какво ни пише нашият потребител: "Дали ще са на релсите, които се ползват много рядко от аварийни трамваи, дали ще са наспряли след знак "забранено спирането и престой", дали ще са се паркирали в средата на нищото, дали пък няма някой да се паркира на инвалидно място без да има право. Моля за някаква реакция."

Същото положение се наблюдава и в квартал Лозенец. Всеки уикенд районът бива задръстван от спрели навсякъде автомобили, а всички знаци оказващи къде не може да се паркира биват игнорирани, твърди авторът на сигнала.

В същия район в близост до Духовната семинария е забелязан изоставен автомобил, който е превърнат в импровизирана кофа за смет и платно за рисунките на самобитни художници.

Завършваме днешния обзор със сигнал за разбита настилка на голям столичен булевард.

"В локалното платно на бул. Никола Петков, при ул. Любляна, посока Бояна, преминаването е силно затруднено, поради изметната паважна настилка. Чисто новите автобуси спират и се лашкат, докато едвам-едвам успеят да преминат т.нар. пешеходна пътека - за лек автомобил без да удари броня вече е невъзможно. Сложиха чудесни препятствия тип "легнал полицай" в локалното, върху кривия паваж, но едни 3 метра павета никой не се сети да пренареди - скоро градският транспорт няма да може да се движи по маршрута си!"


Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase