Снимка: Bulgaria ON AIR

Прословутият ремонт на столичната улица "Граф Игнатиев" се удължава заради дъждовните дни, които попречили на строителните работници. Търговците в района се опасяват от фалити и очакват с нетърпение края на ремонта. Работещите на "Графа" заведоха и съдебен иск срещу Столичната община заради загубите при продължилия вече година ремонт.

Още по темата

Дъждът осуети ремонта - не само, че попречи за строителя да работи, но и създава локви, когато е готов. От Столична община не предполагали, че има тръби под някои от главните улици като "Цар Иван Шишман" и "6-и Септември" и реконструкциите им се отлага".

"Обектът бе разделен на под обекти и от Топлофикация получихме информация, че трябва да се смени съществуващ водопровод", обясняват строителите.

От "Спаси София" поискаха оставка на зам. кмета Ирина Савина за поредното забавяне.  "За 5 години е трябвало да се съгласуват дружествата", обясниха от неправителствената организация.

"Проблемът на търговците е, че ситуацията силно влошава тяхната възможност да упражняват дейността, която са започнали. Виждаме как изглеждат улиците в центъра на София. Като потребили трудно бихме могли да стигнем до някои търговски обекти. Зад всички ремонтни дейности стои влошеното състояние на живот на хората, които обитават улицата. Те са и търговски зони. Така че комплексна трябва да е оценката на общината, когато планира своите намерения.", заяви Ивана Мурджева от Сдружение ''Справедливост за всички в България" пред репортер на Bulgaria ON AIR.

От Сдужението са завели иск в съда, към който са присъединени 14 търговци. В него се иска обезщетение от 390 хил. лева за срок от 6 месеца. А от Сдружение ''Справедливост за всички в България" са в готовност да отговарят на всякакъв съдебен въпрос, касаещ засегнатите търговци.

Ивана Мурджева уточни, че не е правен отделен иск и изследване за състоянието на търговската дейност на пресечките на граф. Игнатиев, които също са засегнати.

По думите на Мурджева в ефира на "България сутрин", гражданите и общината имат сходни интереси и не са от двете страни на барикадата. До момента обаче нямало отговор на тяхната протегната ръка, посочи тя.

"Общината не предприема някакви различни мерки от досегашните. Надяваме се, че по време на избори политиците ще станат логични", каза още Ивана Мурджева.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase