Архив: Булфото

В София предстои изграждане на ново трамвайно трасе. То ще минава по булевардите "Тодор Каблешков“, "Филип Кутев" до "Симеоновско шосе“, каза кметът на София Йорданка Фандъкова.

"Трамваят ще започне да се изгражда, когато всички участъци на това трасе бъдат изградени. В момента се провежда процедура за избор на изпълнител за разширението на участъка на бул. "Тодор Каблешков“ - от "България" до "Костенски водопад". По проект е предвидено в средата да има обособено трамвайно трасе“, коментира Фандъкова.

Зам.-кметът на София Дончо Барбалов допълни, че 3,5 млн. лв. е инвестицията. Изграждаме напълно функциониращата част от булевард "Филип Кутев". В момента има 19 км положени тръбна мрежа, бордюри“, каза още той.

Работим много сериозно по цялостното протежение на бъдещия вътрешен транспортен ринг на София, за да можем да облекчим трафика в центъра на града, каза още Фандъкова, която провери ремонтните дейности на бул. "Филип Кутев".

Вътрешният ринг е стратегически проект за следващите години, отбеляза тя и допълни, че сегашната ул. "Филип Кутев" е участък от него. Очаквам до средата на юни напълно да бъде завършен, каза кметът.

От неделя започва изграждането на канализационен колектор за отводняването на квартал "Кръстова вада" и отводняване на бъдещия пробив по бул. "Тодор Каблешков", което ще затрудни чувствително движението по ул. "Хенрих Ибсен", която хората познават повече като ул. "Сребърна". Няма да се спира движението, но ще е силно затруднено.

Стеснението ще се прави на малки участъци от по 70 - 100 метра. 150 дни е целият проект, така че съобразено за 15 септември да може да бъде отворен булевардът изцяло, допълни Барбалов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase