Нов скандал избухна в училище в Банкя. От Националния инициативен комитет за качествена и иновативна образователна система предоставиха на медиите запис, в който се чува как учителка се оплаква от репресии от страна на директорката на учебното заведение.

Още по темата
Преподавателката потвърждава, че все още е в сила забраната за комуникация между учители и родители. Междувременно стана ясно, че и трите проверки направени в училището показват, че има констатирани нарушения.

В "България сутрин" част от недоволните родители обясниха, че има много сигнали за нередности в училището и дори е сезирана прокуратурата. Те допълниха, че искат директорката да бъде отстранена от длъжност, докато тече цялостна проверка на учебното заведение.

"В училището има много жалби. Има сигнали в прокуратурата. Учители и родители споделят, че атмосферата в училището е много тягостна. Очакваме безкомпромисни мерки от министъра на образованието", казаха недоволни родители и продължиха:

"Искаме директорката да бъде отстранена докато тече проверката. Не може да има толкова сигнали, а тя да продължава да работи. Никой не желае да саботира учебния процес, а просто искаме смяна на ръководството".

На съвсем друго мнения пък бяха защитниците на директорката Весела Неделчева. Те са категорични, че скандалът е изфабрикуван и цели единствено да се наруши реда в учебното заведение. Час от учителите подкрепиха думите им и споделиха, че атмосферата в училището е изключително добра и скпокойна.

"Тук не говорим за конкретен педагог. Неделчева е в пенсионна възраст и за нея не е проблем още утре да си тръгне. Тук става дума за шантаж. Това е тормаз, който само ще наруши реда в училището. Никой няма информация протоколи от държавната агенция за закрила на детето", разказаха защитници на директорката пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase