Снимка: Булфото, архив

Централният гробищен парк в София ще бъде разширен с 2524 гробни места. Столичната община пусна обществена поръчка, с която търси изпълнител да пригоди мястото срещу прогнозната цена от 994 808 лв. без ДДС.

Желаещите могат да кандидатстват до 18 април, пише "Труд". Възложител на поръчката е заместник-кметът на София доц. Тодор Чобанов. Тя е разделена на две обособени позиции, като участ­ниците могат да кандидатстват само за една от тях, или и за двете.

Първата позиция включва строително монтажи работи като вертикална планировка, ВИК и електро инсталации. Тук се включва асфалтиране между алеите, бетонови пътеки между гробовете, отводняване чрез шахти и осветление. Прогнозната стойност на всички тези дейности е 889 237 лв. без ДДС, като се очаква продължителността им да е 90 дни.

Втората част е изграждане на видеонаблюдение на територията на разширението. Сред изискванията е и да бъдат обозначени гробните места – да се направят геодезическо заснемане и кадастрален регистър. Прогнозно тези дейности ще струват 105 571 лв. без ДДС, а продължителността им също трябва да е 90 дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase