Снимка: архив "Булфото"

До един месец преговорите за споразумението за увеличаване на заплатите в градския транспорт ще са готови със споразумение, което да доведе до 10% увеличение на заплатите в предстоящите три години, каза кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя участва в откриването на XVIII Годишна конференция на Мрежата на синдикалните организации от европейски столици (ECTUN).

Още по темата

Предложението за тригодишната програма е на синдикатите, припомни Фандъкова. Тя отбеляза, че намира предложението за разумно и преговорите ще продължат, за да се финализира споразумението. По този начин хората ще видят грижата за себе си, но ще са мотивирани да работят и по-добре за гражданите, каза столичният кмет. Фандъкова заяви, че няма да допусне разреждане на линии и влошаване на качеството на транспорта за гражданите.

По време на форума тя отчете, че в резултат на усилията на общината и на синдикатите за няколко месеца е постигнато най-голямото увеличение на доходите на водачите за последните 10 години - между 25 и 28 процента в двете общински дружества, като са изравнени доходите на водачите в двете дружества.

По думите й обаче е важно да се гарантира и перспектива на водачите, тъй като основният проблем е недостигът им. Прави се всичко възможно да се запазят работещите и да се привлекат нови, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase