Снимка: Кадър Bulgaria ON AIR

Червеният депутат Славчо Велков, който хвърли оставка като депутат, отрече да има политически подтик в решението му. Той разясни и че не напуска парламента, а ще бъде личен сътрудник и съветник на лидерката на БСП Корнелия Нинова.

Още по темата

В началото на днешното пленарно заседание парламентът гласува оставката на Славчо Велков. Като мотив за напускането на Народното събрание той посочи влошеното си здравословно състояние и необходимостта от възстановяване.

"Имам нужда от възстановяване, но до есента ще бъда във форма и очаквам да бъда вкаран отново в игралното поле. Няма политически подтик, с Нинова сме беседвали, тя е наясно. Оставката за мен не означава напускане, тя означава оставане, тъй като аз ще бъда тук като личен сътрудник и съветник на Нинова по въпросите на националната сигурност и специалните служби", обясни вече бившият соцдепутат.

Той добави и че следващият в листата, който ще заеме неговото място, е Георги Вергиев. Според Велков е вероятно той да заеме и мястото му в парламентарните комисии, в които е член и зам.-председател.

Славчо Велков благодари и за добрите на думи по негов адрес от страна на "Воля" и шеговито изрази надежда, че напускането на парламента на партията на Марешки не е свързано с неговата оставка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase