Част от центъра на София остана без парно и топла вода заради голяма авария. До повредата се е стигнало след пробив в топлопровод на улица "Отец Паисий" между бул. "Тодор Александров" и улица "Пиротска". Близо 1000 абонатни станции са без топла вода.

Топлоподаването е спряно около 15:30 часа във вторник. Съгласно изискванията повредата трябва да бъде отстранена до 48 часа след спирането на топлоподаването. През нощта екипи разкопаха участъка.

От "Топлофикация" съобщиха, че се прави дренаж, за да се източи събралата се гореща вода в канала. Поставят се новите тръбопроводи, след което ще започне заравянето им. Очаква се топлоподаването да бъде възстановено днес.

По думите на Камелия Сталева пред Bulgaria ON AIR, която живее в центъра, там всеки месец има авария или ремонти, които причиняват проблеми с топлата вода.

От дружеството се извиниха за причиненото неудобство и обясниха, че клиентите им няма да плащат по-високи сметки, заради възникналата авария.

По улицата минава трамвай № 20, който ще се движи по скъсен маршрут - от депо "Искър" до Младежкия театър. От тази сутрин до 8 март ще бъде забранено движението на моторни превозни средства по улица "Отец Паисий" между бул. "Тодор Александров" и ул. "Пиротска".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase