Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

1 200 000 лева са санкциите за качество само за ремонта на "Граф Игнатиев", каза кметът на София Йорданка Фандъкова пред bTV. Сумите са големи и респектират изпълнителите.

Проблемите с ремонтите са свързани с лоши проектантски решения и липса на кадри. Моята цел е да не платим нито един лев от парите на данъкоплатците за несвършена или зле свършена работа, каза тя.

Още по темата

Обектът се наблюдава под лупа както от властите, така и от гражданите, допълни тя. По отношение на случая с подложките кметът призова да се изчака проверката на прокуратурата.

2019 г. е година на метрото. Днес пробивната машина излиза при Малък градски театър, което значи, че сме почти на финала, каза Фандъкова. До края на годината ще са готови 8 км с 8 метростанции от Третата линия - от Красно село до Владимир Вазов, а останалите 4 км ще са готови до средата на следващата година.

Трасето на третата линия е била много тежка, категорична кметицата. 

Отделихме 10 млн. лв за увеличение на заплатите на шофьорите в градския транспорт. Продължаваме преговорите със синдикатите, наредила съм да се реконструира едно общежитие, за да може хора, идващи от провинцията да работят в градския транспорт, поне временно да има къде да бъдат настанени, допълни Фандъкова.

Тя успокои живеещите на ул. "Фритьоф Нансен", че решението е трасето на тролея за момента да остане еднопосочно. Поводът е подготвен от тях протест през март.

Над 90 нови сгради на детски градини са построени през последните години, в момента се строят и училищни сгради. Тази година 15 градини са с цялостни реконструкции . Рекордни инвестиции тази година са дават.  Решението е строителство, но дотогава ще се спазват новите правила за прием.

Коментари Напиши коментар

62

Анонимен

преди 2 години

Жалко как хора уж представляващи интереса на хората и се грижат за тях постоянно ни прецакват и хвърлят прах в очите на народа с няколко купени медии или поредните извинения за липса на кадри които те самите са поставили за отговорни. Няма ли най-накрая да има истински народ в тая държава и да вземе да умете тия *** в парламента, хора които ни тъпчат от поколения наред?

61

666

преди 2 години

На никой не му трябва лупа, за да се "наслаждава" на полюцията, която извършихте на Графа. За престъпната обезобразяване на една от най-красивите и романтични улици на София не са достатъчни глоби и доживотен затвор, а нещо, което за жалост не е предвидено в закона.

60

асд

преди 2 години

Срока за метрото уж беше септември, сега вече отидохме "до края на годината". Ай да видим до къде ще я докараме.