Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

1 200 000 лева са санкциите за качество само за ремонта на "Граф Игнатиев", каза кметът на София Йорданка Фандъкова пред bTV. Сумите са големи и респектират изпълнителите.

Проблемите с ремонтите са свързани с лоши проектантски решения и липса на кадри. Моята цел е да не платим нито един лев от парите на данъкоплатците за несвършена или зле свършена работа, каза тя.

Още по темата

Обектът се наблюдава под лупа както от властите, така и от гражданите, допълни тя. По отношение на случая с подложките кметът призова да се изчака проверката на прокуратурата.

2019 г. е година на метрото. Днес пробивната машина излиза при Малък градски театър, което значи, че сме почти на финала, каза Фандъкова. До края на годината ще са готови 8 км с 8 метростанции от Третата линия - от Красно село до Владимир Вазов, а останалите 4 км ще са готови до средата на следващата година.

Трасето на третата линия е била много тежка, категорична кметицата. 

Отделихме 10 млн. лв за увеличение на заплатите на шофьорите в градския транспорт. Продължаваме преговорите със синдикатите, наредила съм да се реконструира едно общежитие, за да може хора, идващи от провинцията да работят в градския транспорт, поне временно да има къде да бъдат настанени, допълни Фандъкова.

Тя успокои живеещите на ул. "Фритьоф Нансен", че решението е трасето на тролея за момента да остане еднопосочно. Поводът е подготвен от тях протест през март.

Над 90 нови сгради на детски градини са построени през последните години, в момента се строят и училищни сгради. Тази година 15 градини са с цялостни реконструкции . Рекордни инвестиции тази година са дават.  Решението е строителство, но дотогава ще се спазват новите правила за прием.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase