Снимка: Helpbook

Общ преглед
За пореден път в платформата на Helpbook.info получихме сигнал за разрушени и опасни шахти. В резултат на продължителното бездействие, некачествените материали и ерозия шахтите са се превърнали в дупки с ръждиви метални скелета, стърчащи от тях.

Ето какво ни написа авторът на сигнала: "В отсечката на пешеходната част покрай метрото Младост - Мусагеница на ул. "Проф, Марко Семов“ се натъкнах на няколко опасни шахти - желязото е ръждясало, бетонната отливка е разрушена, а на нейно място зеят големи дупки. Моля, вземете мерки за подмяната докато някой пешеходец не си е счупил крака или по-лошо.“

Получихме още едно оплакване за същата отсечка. Лошо осветление през тъмните часове на денонощието, по трасето се придвижват малки деца, а за преминаването на детски колички общината явно не се е погрижила. "Натъкнах се на множество изгнили ламарини на тротоар като луфта между поставената ламаринена плоскост и плочките е достатъчно голям, за да причини травми на пешеходците, особено в тъмното. Местоположението е покрай метрото, посока Младост - Мусагеница, ул. "Проф, Марко Семов". Бих посочила и задължителните инвентарни номера на уличните стълбове, но такива липсват. Моля за проверка и последващи действия от ваша страна!“

За изцяло отворена шахта в район "Възраждане“ получихме сигнал, придружен със снимки. От тях се вижда, че опасната шахта се намира пред офис на фирма, където се наблюдава засилен пътникопоток.

Преминаваме към проблема с паркиране в градинки около блоково пространство. Сигналът е насочен към район "Красно село", а поводът: "Зелената площ между блокове 113 и 114А в жк "Хиподрума“ е превърната в паркинг, улица "Феликс Каниц“ тъне в кал заради колите, които паркират там. Моля, да се вземат мерки от отговорните институции, нарушителите да бъдат наказвани. Няма да е лошо да се вземат превантивни мерки, като се изградят прегради, които да пречат на паркирането в зелената площ."

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар