Измамна схема, в която мъже принуждават жени шофьори да платят пари на ръка за щета, която не са нанесли, разгневи социалните мрежи.

Схемата действа така - десетина мъже с две скъпи коли – джип и седан, набелязват жени-шофьори с по-стари и видимо ударени от стари произшествия коли.

Още по темата

Изчакват дамите да слязат от автомобила си, след което доближават максимално близко скъпото седаново возило, инсценирайки катастофра. Заснемат импорвизирания удар и зачакват собственика на паркираната кола да се върне. След като шофьорът на автомобила се появи бива заплашван и рекетиран да даде пари за поправяне на щетата.

Боряна Игова е пострадала по този начин в столичния кв. "Слатина".  Боряна отива заедно със съпруга и детето си на детски рожден ден. След края обаче се оказва жертва в схемата за изнудване.

"Аз още в началото признах вината, може да не ми е издържала спирачката, затова има и законен начин за решаване и предложих да подпишем двустранен протокол", обяснява Боряна пред Bulgaria ON AIR.

Въпреки предложението й, изнудвачите отказали да подпишат двустранен протокол и да получат пари от застрахователя и поискали 300 лева на ръка. След като тя отказала била заплашена от мъжете, че ще свалят огледалата на колата й и така ще си набавят сумата.

Полиция дошла на място, но случаят бил в юрисдикцията на КАТ. По думите на Боряна мъжете, които я изнудвали, се държали нагло и с полицаите.

Боряна посъветва всички жени и възрастни хора, които попаднат в тази ситуация, да не дават директно пари на измамниците.

"След като историята стана известна, с нас се свързаха много жени, които също имат подобни случки. От застрахователката ми разбрах, че за схемата за печелене на лесни пари се изнудват и възрастни хора", обясни още жената.

Боряна посъветва всички хора, които попаднат в подобна ситуация, да влязат в автомобила, да се заключат и да позвънят на тел. 112, където да обяснят за ситуацията.

Пострадалата посочи, че по подобен начин биват изнудвани и възрастни хора, но засега най-много оплаквания има от жени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase