Видео 12.02.2019

Починалият при инцидента с тролей - известният архитект Жеко Тилев

Известният архитект Жеко Тилев е починалият при произшествиета с тролейбус на столичния булевард "Акад. Иван Евстратиев Гешов" снощи, съобщава Bulgaria ON AIR.

По първоначална информация 69-годишният мъж е паднал на спирката. Тепърва ще се изяснява дали му е прилошало или шофьорът на тролея е потеглил преди пътникът да се качи. Очакват се резултатите от аутопсията на Тилев.

Още по темата
На място веднага е извикана линейка. Медиците обаче само констатирали смъртта на архитект Жеко Тилев. От Столичния електротранспорт подозират, че му е прилошало. Тролейбусът бил изправен, а шофьорът е почивал през уикенда.

От МВР съобщиха, че водачът на тролейбуса, участвал в инцидента, е с отрицателни проби за алкохол и наркотици.

Близките на арх. Тилев не са били с него, но увериха, че е бил в отлично здраве. Никъде по тролейбуса и платното не са били установени следи или кръв. Водачът на тролейбуса е с 5-годишен опит. Пробите му за алкохол и наркотици са отрицателни.

Извършен е оглед и е образувано досъдебно производство, в рамките на което ще се изясняват всички факти и обстоятелства по случая. Известно е обаче, че масово шофьорите в столичния градски транспорт работят извънредно заради липса на кадри.

Починалият арх. Жеко Тилев стои зад проекта на зала ''Арена Армеец'', Пленарна зала на Народното събрание, Великият египетски музей в Египет, Олимпийският комплекс в Инсбруг, Австрия, Мемориалният комплекс "Васил Левски" в Карлово.

 

Коментари Напиши коментар

25

Бай Хой

преди 5 месеца

Този специалист, да не е Член на тайно общество или руски шпионин, че се вдига толкова шум за него!?

24

Анонимен

преди 5 месеца

Все още има шофьори от градския транспорт, които обичат да ти затварят вратите под носа, както в доброто старо време, да тръгват докато се качваш, да не отварят предната врата, да тръгват докато слизаш. Разбира се ние всички сме им длъжни и те могат да правят каквото си искат, без някой да им търси каквато и да е отговорност, просто шейсет и девет годишните дядовци не са много пъргави.Скоро имаше подобен инцидент и на Дойран с възрастна жена.

23

АнонимеН

преди 5 месеца

МНОГО ЛЪГАНЕ ПО САЙТОВЕТЕ!!

ПЪРВО БЕШЕ ПИСАНО, ЧЕ Е ПРИ СЛИЗАНЕ СЕГА ПИШЕ, ЧЕ Е ПРИ КАЧВАНЕ!!

ЯВНО ЦЕЛТА Е ДА СЕ ЗАМАЖАТ НЕЩАТА ЗА ДА НЕ СЕ СЪДИ ОБЩИНАТА!

ОТ ПОЛИЦИЯТА, СЛЕДСТВИЕТО И ПРОКУРАТУРАТА ЛЪЖАТ! НАМЕРЕН Е ПЛЬОСНАТ ПО ОЧИ КАТО ГЛАВАТА Е БИЛА КЪМ СПИРКАТА А КРАКАТА КЪМ ПЛАТНОТО!!!