Видео 12.02.2019

Нова схема за измами – Мъже със скъпи коли изнудват жени-шофьори

Група мъже изнудват жени шофьори и такива с малки деца за пари, инсценирайки катастрофа. Къде и по какъв начин действат бандитите?
Още по темата


Около десетина мъже с две скъпи коли – един джип и един седанов автомобил набелязват жени шофьори с по-стари и видимо ударени от стари произшествия коли, пише Bulgaria ON AIR.

Изчакват дамите да слязат от автомобила си, след което доближават максимално близко скъпото седаново возило, инсценирайки катастрофа. Заснемат импровизирания удар и зачакват собственика на паркираната кола да се върне.

Когато това се случи, съобщават на собственика на виновния автомобил, че е забравил да си вдигне ръчната спирачка и колата е тръгнала надолу и е смачкала тяхната. След това им искат 300 лева за ремонт.

Последният случай е в столичния квартал "Слатина". Боряна отива заедно със съпруга и детето си на детски рожден ден в квартала. След края на детската забава обаче я чака неприятна изненада.

Пред колата ѝ я причакват двама мъже. Виждайки, че Боряна влиза в колата си, те тръгват към нея и я обвиняват в разбиването на техния автомобил. Жената недоумява как това е възможно.

Мъжете със скъпите коли обаче парадират с доказателство - показват ѝ снимка, на която се вижда, че двата автомобила са прилепени един до друг.

Въпреки, че не се има за виновна, предлага на мъжете да подпишат двустранен протокол за ПТП и те да получат пари от нейния застраховател, но те отказали и започнали да я обиждат пред детето и мъжа ѝ.

Боряна ясно им заявява, че няма да даде и стотника, което вбесява мъжете. На мястото пристигнали и полицаи, които в крайна сметка глобили Боряна.

Застрахователи твърдят, че получават сигнали от свои клиенти за подобни случаи постоянно.
 

Коментари Напиши коментар

42

****

преди 5 месеца

то е ясно, че са в комбина с престъпниците за да глобят жената! Държавен РЕКЕТ

41

Дедо ти

преди 5 месеца

Ако полицаите са глобили жената, след като са констатирали, че няма вина и не е участник в ПТП, значи са от бандата на рекетьорите.
Май нищо ново в Абсурдистан.

40

Анонимен

преди 5 месеца

До SHEFA по точно обезпокоила е полицията.