Рестарт на строителството на спорен строеж край блок 413 в столичния квартал "Овча купел" разгневи местни жители. През миналата година в изкопа пропадна паркиран автомобил. Возилото принадлежеше на живущ в района.

Днес хората отново са притеснени, че може да се свлече земна маса и някой да пострада, предаде репортерът на Bulgaria ON AIR Димитър Димитров.

Още по темата
"Отидохме лично в ДНСК. Заповедта за продължение на строителството не беше налична. Процедурата не е спазена. Не е спазен срокът от 14 дни за обжалване на разрешението за строеж. От ДНСК ни обясниха, че всички законови мерки са изпълнени", отбеляза домоуправителят на вход А на блок 413 Мария Господинова.

"Общинската администрация дава разрешение за строителство в райони, където не трябва да има високо строителство. Вместо да се построи детска градина. Този строеж трябва да се прекрати", посочи друг от живущите в района.

Според хората, ако Общината спазваше разпоредбите, такъв проблем нямаше да има.

Човекът, чийто автомобил пропадна миналата година в изкопа, споделя, че не е получил никакво обезщетение от фирмата изпълнител. Жителите на квартала казват, че са готови да излязат на протест, ако сградата бъде построена.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase