Снимка: Bulgaria ON AIR

Бум на кражбите в луксозни квартали на София е налице през последния месец. Схемата е нова и се изпълнява от млад мъж, който не обира частни домове, а търговски обекти.

Не взима стока или пари, а заговаря хора от персонала на съответния обект, отвлича вниманието им и ловко успява да задигне мобилни телефони.

Извършителят е заснет от камерите в няколко обекта, а последната му жертва е салон за красота в столичния квартал "Драгалевци".

Камерите в и около салона са заснели цялото престъпление, а Василена Велева, която работи в салона, разказа пред камерата на Bulgaria ON AIR, че с колежката ѝ освен да споделят видеото от камерите в социалните мрежи, вече са подали сигнал в полицията.

"Алармирахме 112, вчера отидохме в полицията, подадохме жалба и се оказа, че това не е единственият случай. Има още поне 4 такива в салони, в магазини. Вижда се много добре лицето на човека", разказа Велева.

В ефира на "България сутрин" тя обаче подчерта, че една от причините за това полицаите да не са направили нищо срещу извършителя, е свързана с това, че за всички случаи сигналите са в социалните мрежи, но не и при разследващите.

"Ако всеки, който е пострадал, не отиде и не упражни своето право да алармира полиция, органи - няма как да се знае", допълни още тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase