Снимка: архив "Булфото"

Не споделям позицията на президента Румен Радев за Венецуела, но уважавам човека и институцията, която представлява, заяви Соломон Паси пред Нова телевизия.

Още по темата

"Тук трябва да говорим малко за лявото пространство в България. То стига до правилното малко по-бавно. Така беше, когато се включихме в коалицията срещу Саддам Хюсеин. БСП първо се уплаши, после се включи. Така бе и с пуча в Москва, по Косовската криза. Тяхната първична реакция е да подкрепят статуквото", коментира той.

Според Паси позицията на правителството е умерена и проевропейска.

Има три групи въпроси, които трябва да се изчистят, когато се дебатира ситуацията. Първо - какво е Венецуела. Това не е Гърция или Турция, за да знаеш какво е. Какъв е проблемът там - битка между свободата и суверенитета. И накрая - какво е важното за ЕС и България. Там водеща е Испания, както ние бяхме за Балканите, обясни Соломон Паси.

Там народът е беден, инфлацията е огромна, а Мария Габриел Чавес има 4 милиарда долара, допълни той. Става въпрос за страната с най-големи залежи на петрол. Два пъти повече от Иран.

Диктаторът се сваля, когато може да бъде свален, а не когато ти се иска. Мадуро се е оградил с кубинска охрана и има 70 милиарда долара дългове към Китай. Заради това те имат икономически интерес. ЕС няма такъв, допълни Паси.

Гуйдо е носителят на промяната, но и той е марксист, каза още той.

Коментари Напиши коментар

308

Анонимен

преди 4 години

Явно БСП не подкрепя държавни преврати като демокрадците

307

до Мен

преди 4 години

Не само за смешното! Мотиви на човешкото поведение -14 социално - психологически етюда! Докато пасах козите и си ги четох!

306

Анонимен

преди 4 години

Не е лесно джендарчета! Щеше да ви е по лесно, ако *** бяха сами, а те дори не могат да отидат до Венецуела с парахода! Лошото е, че Китай има интереси и вложени милиарди там. Китайската флота бди !