Снимка: Facebok

Общ преглед

"Дали грипът закъсня, или времето бързаше?
Дали грипът закъсня, или всичко бе сън?
Отшумя като приказка... сред сополи, подсмърчане…"

След като в продължение на седмица в по-голямата част от страната върлува грип, а епидемията затвори и стотици учебни заведения в 16 области, днес и в столицата най-накрая беше обявена грипна ваканция, он от идния понеделник.

София-град беше една от последните области - крепости, които обявиха грипна ваканция, а това идва след решение на Столичната община, а и след продължително настояване от страна на учениците, които в продължение на седмица бленуваха за съдбата на своите връстници от провинцията.

Още по темата

"Ваканция дай! Ваканция дай!
И повече не ме мъчи…
Тежък грип мори страната,
а ние тук стискаме зъби…"

Именно закъснялата грипна ваканция роди и някои забавни колажи в социалните мрежи, които бяха споделени лично от столичния кмет Йорданка Фандъкова.

"Уважаеми ученици, получих всички около 3000 съобщения с молби, заплахи, искания, петиции и т.н. за грипна ваканция. Знам, че "целият Млечен път е във ваканция, само София-град – не е", но грипна ваканция се обявява при определени показатели, които се следят ежедневно от Здравната инспекция.

Съжалявам за теста по химия в сряда, но от тестове и контролни човек в крайна сметка не може да избяга. Пазете се и се обличайте топло", написа в страницата си във Facebook Фандъкова.

Припомняме, че грипната ваканция е обявена за територията на София-град от понеделник и ще продължи до 4-ти февруари включително, но децата ще са в клас на 6-и, защото 5 февруари е обавен от МОН почивен - междусрочна ваканция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар