Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Общ преглед

След ремонта за 2,5 млн. лева лекарите, медицинските сестри, акушерките и пациентите на столичната Първа АГ "Света София" си отдъхнаха.

Общинските инвестиции са 1,5 млн. лева, като с част от тях е ремонтиран и покривът на болницата.

Още по темата

"Това беше много важно за нас. Всеки ден гледахме към небето с надежда днес да не завали", призна шефката на лечебното заведение д-р Гергана Коларова след ритуала "миене на ръце" по повод Бабинден, на който присъства и столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Д-р Коларова поздрави всички акушер-гинеколози в България по повод празника и им пожела здраве и търпение, с което да посрещат пациентите си.

"Всички ние сме били майки и знаем какви сме били като бременни. Грижата за детето в този момент е най-важната. Нека да бъдем по-добри, по-успешни и здрави, за да продължаваме напред", коментира тя.

Новородените бебета от началото на годината в "Света София" са около 140.

Според д-р Коларова обаче намаляването на броя на бебетата е нормален процес за всички икономически развити страни.

Фандъкова пък се похвали, че двете общински АГ болници - "Света София" и "Шейново" са едни от най-добрите в България. За миналата година 4758 бебета са се родили в двете лечебни заведения.

Столичният кмет остана доволна и от факта, че през последните години болница "Света София" вече е на печалба и може да инвестира тези средства в ново оборудване, ремонти и подкрепа за своите кадри.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар