Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Общ преглед

Истинската дясна партия се казва ГЕРБ. Това заяви на националната конференция на ГЕРБ министър-председателят на България Бойко Борисов.
Още по темата

"В какви условия създадохме ГЕРБ - тогава опонентите ни бяха министри. Народът искаше да се отърве от Тройната коалиция, за това избраха нас", припомни той.

"Направихме доста повече, отколкото една партия може да направи. То беше лесно, защото преди нас не бяха правили нищо", заяви Бойко Борисов.

"Бързо забравиха хората какво сме направили, защото го направихме бързо. И за това бързо забравиха", коментира още той.

"Не трябва да седнем на мисълта за резултатите, които сме постигнали и здравите структури", посочи той. Според премиерът, ако тръгне по градовете, кмет по кмет, няма град без нещо, което не е направено. "В същото време сме толкова силни, а ви няма имунитета и съпротивителната сила", се обърна той към политическия елит на ГЕРБ, предава "Фокус".

"Вие мислите, че всичко е лесно, но то не е? Знаете ли как се свива контрабанда от 34% на под 5%, за да има пари? Няма да пускам вече пари за саниране", критикува премиерът инертността на актива си по места.

И продължи: "Арестуват се хора, затварят се фабрики, терористи. Къде ви е съпротивителната сила? Излезе първата дама, нахейти ви, и трябва да излиза Тома Биков, дежурен, да й отговаря."

"Никога не е имало толкова арести и борба с корупцията, а се говори, че има. Най-корумпираните хора говорят за корупция в момента. Но аз съм убеден, че някъде може и да има. Ако вие не си вземете мерки и не си почистите къщичките, рано или късно това ще избие - дали в суджук или друго... Хората искат справедливост, не искат да се правим на по-важни от тях, защото ние не сме. Не сме се и променили. Ако някой се появи с по-лъскава кола и е излетял в облаците, махайте незабавно", даде инструкции Борисов.

По думите му се е стигнало дотам американският посланик да го пита защо обявените американски инвестиции са два пъти по-ниски от реалните. "Казвам: "Защото аз не ги отчитам."

"Парламентът ни е дал правото да преговаряме за най-доброто, а не само за машина, която да си кръжи. Ако не успеем, тогава да си вземем това такси, но на нас, Данче, ни трябва автобус", каза Борисов по повод спора кой от двата типа изтребители да се купува. Той благодари на ДПС, че е подкрепя ГЕРБ за самолетите и за евроинтеграцията.

"27% беше външният дълг, сега е 20% - защо не им напомняте? И как им бяха спрени еврофондовете...", зададе тон за контраатака Борисов.

"Къде ни е съпротивителната сила, защо подкрепата ни намалява?", попита той. "Хората искат справедливост, не обичат елитарни партии и хора. Трябва да внимаваме много дали не сме се превърнали в нещо такова, ако не сме, да не го допускаме. Искат да ни съборят от власт - те са борят за власт, ние искаме да направим живота на хората по-добър", обясни премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар