Снимка: БТА

Общ преглед
Цената на новите изтребители, които правителството се готви да купи от САЩ, ще падне. В това е убеден шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов.

Парламентът ще одобри днес започването на преговори със САЩ за купуването на нови изтребители F-16V Block 70 и да се допуснат "отклонения" от досегашните български изисквания.
Още по темата


Очаква се предложението на правителството да мине в пленарна зала с ключовата подкрепа на депутати от ДПС.

Във вторник то бе прието от парламентарните комисии по отбрана и финанси, въпреки опита на депутати от БСП да направят скандал, твърдейки че не са получили всички необходими документи.

Въпреки че заседанието на ресорната комисия по отбрана вчера беше закрито за медиите, обсъждането на точката днес в пленарната зала ще бъде открито.

"Ние няма от какво да се крием. Обществото трябва да знае къде ще се направи инвестиционният разход, защо го правим и че това е постигнат политически консенсус от коалиционния съвет", обясни Цветанов.

Решението обсъждането на решението на НС да е открито е било взето на председателски съвет по-рано днес, а негов автор е именно Цветанов.

"Досега имаме изразена позиция от институциите на САЩ, че когато започнат преговорите по същество, с всички детайли в подготовката за споразумение, ще можем да намерим необходимия консенсус за намаляване на цената", каза още той.

Коментари Напиши коментар

138

Зозо

преди 3 месеца

Който е очаквал повече от пожарникар и физкултурник, е пълен и диот

137

Анонимен

преди 3 месеца

До под игото143 Другарите от БСП, вече достатъчно са ни я източвали.

136

Анонимен

преди 3 месеца

До Ценоразпис137 Близките до президента и БСП са взели комисионни за Грипен и сега газ пикаят,защото ще стрябва да ги връщат.При това,Грипен нямат допълнителна апаратура,която е нужна за съвместимост с НАТО и която ще трябва,да се купува от трети страни,след закупуването на Грипен-ите,а това тройно повишава цената,предложена от ненатовската Швеция и забавя процеса,на модернизиране на нашата армия.