Снимки: Елена Желязкова

Огромни локви се образуват по ремонтирания преди само три месеца бул. Арсеналски, при това точно при натоварената спирка на хотел "Хемус", където стотици ежедневно чакат автобус №102, алармират от "Спаси София".

От организацията припомнят, че булевардът беше ремонтиран от фирма ПСТ през август и септември, но скоро след това започнали да получават различни сигнали за некачествено строителство.

Проблеми има с отводняването и в другите участъци, неравности на тротоарите, скосяванията, бордюрите и кофите за отпадъци. Все още не е завършено и тролейбусното трасе, както и включването му при колелото на басейн Спартак.

От "Спаси София" настояват да се защити обществения интерес и фирма ПСТ да бъде глобена с максималната стойност в подписания договор. Според тях толкова сериозни дефекти по чисто нов булевард говорят за сериозна липса на качество и контрол от строителния надзор и Столичната община в ролята си на възложител.

В социалните мрежи приемат поредния сигнал за строителство в София повече с чувство за хумор. Според някои локвите ги има заради "тежките метеорологични условия и безпрецедентна зима", други твърдят, че от организацията са изливали нарочно кофи с вода на това място. Трети пък призовават да не се правят прибързани изводи, защото "асфалтът не е положен за постоянно" и "ремонтът не е завършен". Има и софиянци, които са щастливи, че поне малко приличаме на Венеция.

"И на "Черни връх" е така при пазарчето при спирката на трамваите. Слизаш в гьол. Сложили са едни отводнителни шахти, които 2 дни след чистенето са вече запушени", алармира друг столичанин.

Не липсват и мнения, че вече се издребнява със сигналите за нередности.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase