Снимка: Булфото

Ремонтът на малките кватрални улици на София е залегнал като приоритет в инвестиционната програма на Столичната община за 2019 година, обяви зам.-кметът Дончо Барбалов.

Каква част от бюджета ще отиде за поддръжката им?

"Всяка поредна година увеличаваме средствата за основен ремонт на улици, защото един от проблемите, които имаме - това са малките улици в кварталите, където през годините поддръжката беше изостанала. 38 милиона лева сме предвидили в бюджета за тази година, което е изключително важно и предстои диалог с районните кметове, за да подберем тези улици, където хората ще почувстват и видят разликата", обясни той.

"Ремонтните дейности в столицата ще бъдат възобновени при първа възможност. В момента температурите са отрицателни и много малка част от строителните дейности могат да бъдат осъществявани при такива температури", уточни Барбалов пред БНТ.

Според него бюджет 2019 на Столичната община е добър и балансиран.

"Намерили сме верния път от гледна точка на възможни приходи и сме защитили максимално публичния интерес като за поредна година не сме увеличавали данъците. Над 550 млн. лева са за инвестиции", пресметна Барбалов.

Той заяви още, че с колегите му имат амбиции до 3 години да ликвидират проблема с недостига на места в детските градини на София.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase