Снимка: Булфото, архив

Промяна на движението в София заради тазвечерния новогодишен концерт на площад "Княз Александър Батенберг". Затворени за престой и движение на автомобили остават самият площад и улица "Дякон Игнатий" .

От 14:00 ч. днес до 06:00 часа сутринта на 1-ви януари временно се забранява влизането на автомобили по бул. "Цар Освободител" и каретата от улици около него. На площада ще има контролно-пропускателни пунктове и няма да се допускат лица с оръжие, в нетрезво състояние и носещи пиротехника.

Още по темата
30 000 души излязоха миналата година на площада, за да посрещнат настъпването на Новата година.

В новогодишната нощ ще се движат столичното метро и част от наземния транспорт. Автобусните линии обаче ще се движат по променени маршрути.

Линия 1 в посока "Младост" ще се движи от бул. "Тодор Александров" по бул. "Княз Александър Дондуков" и по бул. "Цар Освободител".

За линия 2 в посока "Студентски град" се закрият спирките – "Площад Княз Александър I" ул. "Париж" и ул. "6-ти септември".

Линия 3 след кръстовището с бул. "Васил Левски" ще се движи направо по маршрута до автостанция "Изток".

За нощна линия 4 в посока ж.к. "Дружба 2" ще се движи от бул. "Тодор Александров" по бул. "Княз Александър I", "Дондуков" и бул. "Васил Левски".

От МВР съобщиха, че на концерта в новогодишната нощ няма да бъдат допускани хора във видимо нетрезво или неадекватно състояние, както и лица, носещи оръжие, пиротехника, летящи фенери, дронове, стъклени чаши, спиртни напитки, бутилки с капачки и други опасни предмети, застрашаващи обществения ред, живота и здравето на присъстващите. Ще бъдат изградени контролно-пропускателни пунктове.

Екипи на СДВР, дирекция "Жандармерия", общинска полиция и дирекция "Аварийна помощ и превенция" ще охраняват, контролират и регулират движението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase