Общ преглед

От гражданската организация "Спаси София" настояват за незабавен ремонт на площада около църквата Свeта Неделя.

Те алрамират чрез публикация на своята Facebook страница за текущото състояние на пространството, изпочупените плочи и антипаркинг елементи, пропадналите отводнителни решетки, разхвърляните камъни и боклуци.

"Добре знаем, че в момента тече организацията на поредния конкурс за реконструкция на цялото пространството, но съдейки по досегашния опит, реализацията ще отнеме още години. Затова не можем да приемем, че това е адекватно оправдание, през останалото време Общината да не полага никакви грижи за площада и да го остави да се разпада", заяви Андрей Зографски от инициативата и допълни, че в София липсва каквато и да била поддръжка, превантивна дейност и внимание към детайлите.

От организацията настояват, че подобно безотговорно отношение към града е твърде характерно и припомнят изказване на Йорданка Фандъкова, че ул. "Граф Игнатиев" е приличала на "ориенталски битак с кашони навсякъде", очевидно забравяйки, че именно тя управлява София последните 10 години!

"Кой, ако не Фандъкова, допусна даже най-емблематичните софийски пространства да бъдат занемарени, а поддръжка да има само по време на ремонта и когато ЕС реши да ни даде едни милиони за усвояване? Какво пречеше 10 години да се сменят счупените плочки по Графа, да се изчистят боклуците, да се въведе ред с книжния пазар, за да няма кашони, да се премахнат изпочупените пейки и антипаркинг елементи?", допълни Борис Бонев от Спаси София.

От организацията се надяват, че ще има незабавна реакция от страна на общината, тъй като подобна гледка в центъра на София е срам, както за софиянци, така и пред хилядите туристи, които посещават града. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар