Общ преглед

През септември 2019 година ще тръгне метрото по третата линия в София. Това стана ясно, след като кметът на София Йорданка Фандъкова, заедно с министърът на транспорта Росен Желязков и изпълнителният директор на "Метрополитен" Стоян Братоев инспектираха строителството на две от метростанциите от Линия 3 на метрото.

Първите 5 станции от третата линия на метрото в София са готови на 81%, посочи Фандъкова при проверките на станциите "България" и "Красно село ".

Тя уточни, че само след няколко месеца ще тръгнат и първите пробни влакове по тази линия.

Още по темата

В момента се строят общо 12 км с 12 метростанции, които ще свържат кварталите "Хаджи Димитър" с "Овча купел" и "Горна баня". Очаква се до началото на 2020 година цялото трасе да бъде готово за употреба.

Още през септември ще са готови първите 5 станции с 5 км трасе - от пазара на "Красно село", при булевардите "България" и "Гешов", при ВМА, при НДК и при Попа.

"От станцията на Красно село до Орлов мост очакваме да се стига за 7-8 минути. Това е удобство, което безспорно се оценява от хората и се надяваме те да слязат от колите си, след като пуснем участъците на метрото", каза Фандъкова,

3 месеца по-късно - през декември, ще бъдат пуснати и още 3 станции - при Орлов мост, до Малък градски театър "Зад канала" и на бул. "Вл. Вазов".

За началото на 2020 г. е планирано пускането на последните 4 станции на линията - от "Красно село" до околовръстния път при кварталите "Овча купел" и "Горна баня", където ще има и връзка с жп по линията София – Перник. Там ще има и буферен паркинг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар