Снимка: Георги Аргиров, Facebook

Съществуват вечни теми, които винаги са способни да събудат широки дискусии и да предизвикат огромна вълна от недоволство.

Подобни теми работят напълно безотказно и като по часовник коментарите никога не закъсняват. Една подобна тема, която е болно място за голяма част от столичани, е обликът на града и ремонтите, след които винаги са нужни нови... ремонти.

Преди дни в социланите мрежи се появи колаж от две снимки на една и съща велоалея от столичния бул. "Братя Бъкстон". Снимките са направени през 2015 г. и 2018 г., а разликата е с обратна прогресия - вместо велоалеята да е ремонтирана и подобрена, състоянето очевидно се е влошило.

Потребител публикува снимките във Facebook групата "Видяно в София". Според него настилката на велоалеята е била ремонтирана два пъти от 2015 г. досега, а през 2018 тя вече напълно липсва.

Още по темата

Припомняме ви, че през пролетта от Столичната община обявиха мащабни ремонти по ключови булеварди на София. Един от тях беше и бул. "Братя Бъкстон", а заради многото строителни дейности се образуваха и тапи в целия град. Месец след ремонта на бул. "Братя Бъкстон", обаче, изглежда настилката липсва. 

"Не знам колко години е гаранцията, но тя се разпадна 1 месец след полагането... 1,5 км от ремонтирания булевард са стрували 3 000 000 лева #HUBAVOE", написа още Георги Аргиров във Facebook.

Други пък обясниха, че положението е подобно и в други части на столицата.

"То да е само Бъкстон! Я влезте в ляво или дясно по преките на булеварда - кошмар! Особено в Манастирски ливади - запад - истински апокалипсис!", коментира Зарка Милева.

"По същия начин се рони настилката на велоалеята между Обеля и Лъвов мост. Особено по надлез Надежда. Некачествено и с евтини материали...", алармира Мариела Алексиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase