Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Общ преглед

Двойно по-малки призми ще заменят монтираните ограничители на ул. "Граф Игнатиев" в София.

Това стана ясно от думите на арх. Иво Пантелеев, управител на фирмата, по чийто проект се извършват ремонтните дейности на ул. "Граф Игнатиев".

Още по темата

"Призмите, които предстоят да бъдат монтирани са 50% по-малки", посочи той и добави, че размерите им са съобразени с пространството.

"Спряхме се на тези призми, защото те са видими и не заемат прекалено много обем", коментира още той.

"Това е окончателното решение за ограничителите. Основната идея е да се обединят разстоянията от фасада до фасада", посочи Пантелеев, като потвърди, че се очаква преди Коледа да бъде пуснато движението на трамваите.

"Към този момент мога да заявя, че промените в проекта са изключително малко и не бих го променил. Това, от което не сме доволни, са много малки детайли, които са отстраними", допълни той, като заяви, че нямат резервни варианти за други ограничители и смятат да се спрат окончателно на тези.

"Няма тротоари, защото се опитваме да следваме добрите европейски практики", каза още той и обясни, че ако се направят тротоари те ще са под норматива заради тесните пространства на улицата.

Припомняме, че предишните ограничители бяха осмени и силно критикувани в интернет пространството, което доведе до тяхната смяна по Никулден.

Хората се притесняваха, че заради формата им те са опасни и могат да предизвикат инциденти. Според гражданите предишните ограничители били като "перки на акули". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар