Общ преглед

Приятелско бъбрене между травестити и полицаи на бул. "Христо Ботев". Това заснел общинският съветник от БСП Николай Николов, след като миналата седмица обеща, че ще следи случващото се на пл. "Македония".

Тогава той се закани, че докато не бъде организирана среща между Столичната община и СДВР за проблемите в района на пл. "Македония" и бул. "Христо Ботев" той всяка вечер ще заснема случващото се и ще качва снимките в социалните мрежи. Такава среща му беше обещана в отговор на инициираната от него подписка срещу травеститите и хамалите, в която над 1000 граждани поставиха подписите си.

Още по темата

"Още през първата нощ акцията ми даде нужния снимков материал, който потвърди безпомощността на институциите", обяснява общинарят.

"В петък, 30 ноември, към 23:30 часа на бул. "Христо Ботев" се появиха двама травестита. 15 минути по-късно при тях спря полицейска кола и след кратък разговор между травеститите и представителите на полицията, патрулната кола си тръгна", обяснява Николов.

Той следил случващото се и обяснява, че двамата травестити изчезвали по пресечните улици, а по-късно се появявали, придружени от мъже. Заговаряли минаващите граждани.

"Видимо от снимките е присъствието на проституиращи и СДВР знае за тях, което опровергава твърдението на г-н Антон Златанов. Той ми беше казал в Комисията по обществен ред и сигурност, че от месеци нямало травестити на това място. Очевидно е и бездействието на полицията, чиито представители дойдоха, видяха ги, поговориха си с тях и си тръгнаха, оставяйки ги да извършват услугите си и да притесняват гражданите", възмутен е червеният общинар.

Той пита какво трябва да се случи, за да бъдат предприети мерки срещу случващото се в центъра на София.

"Очевидно е какво вършат тези хора, направил съм над 150 снимки още първата вечер, които съм готов да предоставя и на СО, и на СДВР, има гражданско недоволство, изразено в над 1000 подписа, поставял съм въпроса и в Комисията по обществен ред и сигурност, и в залата на Столичен общински съвет, където лично кметът Фандъкова пое ангажимент да търсим заедно със СДВР решение", казва Николай Николов.

"Тази безпомощност или нежелание на управляващите да се борят с беззаконието, а може би и двете, правят София най-несигурната столица в Европейския съюз", завършва песимистично общинарят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар