Снимка: Bulgaria ON AIR

Започват профилактични прегледи на децата в столичните ясли. От общината са предвидили прегледите да стартират на 5 декември, като ще бъдат прегледани около 2500 деца.

"Подготвихме цяла кампания за профилактични прегледи в 24 ясли. Специалистите ще направят прегледи и ако има нужда ще препоръчат допълнителна грижа", заяви зам.-кетът на София Дончо Барбалов пред Bulgaria ON AIR.

Прегледите ще бъдат безплатни, изисква се единствено писмено съгласие от родителите. От общината се надяват след приключване с детските ясли да продължат да работят и в детските градини.

Междувременно Министерският съвет излезе с решение Университетска болница "Лозенец" да стане национална педиатрична клиника. Дончо Барбалов очаква проектът да бъде реализиран възможно по-скоро.

"Болница "Лозенец" е добър избор, разполага с много добра база. Най-важно е да имаме специалисти. Водим кампания как да привличаме и да задържаме специалисти. Мотивацията не е само в заплатата. Идеята е да създадем морални и професионални стимули. Стремим се да закупуваме апаратура на най-съвременно ниво", обясни той.

В предаването "Денят ON AIR" Барбалов посочи, че догодина ще бъдат открити поне още няколко детски градини, за да има повече място за децата в София. От общината продължават да настояват да няма училища без физкултурни салони.

"Още има, но са малко. Надяваме се догодина да решим този проблем", отбеляза той.

Видео с целия разговор вижте на сайта на телевизия Bulgaria ON AIR

Коментари Напиши коментар

2

Honey

преди 3 години

Да, до колкото виждам не важи и за тези, които се оказаха в частни ясли по същата причина - че не ги приеха в държавна...Или то който си плаща 600-700 лв, може да си позволи да плаща и за доктори....Страхотна инициатива, ама пак свършена типично по български - наполовина, с лек полъх на дискриминация и популизъм....

1

Митака

преди 3 години

Мръсни ***. За децата а ? А моето дете на 4г. и много други, за които няма места в детските градини, кучета ги яли а ?