Снимка: BulFoto


Според анализатори, ако партия "Атака" излезе от управляващата коалиция подкрепата лесно можела да бъде заменена с тази на "Воля". Междувременно Волен Сидеров коментира по-рано, че именно неговото настояване и желание довело до това да има управляваща коалиция. И напомни, че "Атака" е влизала самостоятелно в парламента, а другите две партии в коалицията - ВМРО и НФСБ, не са.

Още по темата

"Да, подкрепата може да бъде заменена лесно, но не на 100%. Предложенията, които се внасят от управляващите обаче не са изцяло съобразени с нашата политическа линия и обещанията, които сме дали пред избирателите", каза в студиото на "Денят ON AIR" депутатът от "Воля" Пламен Христов.

И уточни, че са еднакво остри в нападките си и срещу управляващи, и срещу опозиция.

"Нееднократно сме показвали, че в едни ситуации подкрепяме БСП, в други ГЕРБ. Всичко зависи от това дали те действат в интерес на българския народ", допълни още той.

Пред Bulgaria ON AIR Пламен Христов бе категоричен, че ако правителството падне, няма какво по-добро да дойде на власт с изключение на "Воля".

"Българският народ обаче като че ли все още не е достатъчно узрял, за да ни гласува такова мнозинство в един бъдещ парламент. Затова сме на мнение, че на този етап няма нужда от излишни сътресения в държавата", отсече народният представител.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase