Снимка: BulFoto

В свой пост във Facebook лидерът на "Обединени патриоти" Волен Сидеров заяви, че е разговарял с премиера Бойко Борисов, за да изчистят някои теми, които са били медийно замърсени.

"Почувствах се отговорен да му обясня моето предложение към вицепремиера Красимир Каракачанов за неговата оставка. Идеята ми е за заздравяване, а не за разрушаване на управляващата коалиция. Категорично искам да кажа, че моята идея не е за оттегляне на Патриотите от управляващата коалиция, както манипулативно внушават евродепутатът Джамбазки и негови колеги. Целта е управлението да продължи с нови идеи и важни решения за българския народ, свързани със стандарт и доходи. Аз съм за стабилност и добро управление. Много е важно всеки от партньорите ми в Обединени патриоти да надмогне егото си", пише Сидеров.

Още по темата

През вчерашния ден Сидеров заяви във друг свой пост, че предложението му за оставката на Каракачанов е призив за съставяне на план за спасяване на коалицията "Обединени патриоти".

"В момента тя е в криза и социологията показва, че може би няма да влезем в парламента на следващите избори. Може би сгрешихме, че номинирахме лидери на партии за вицепремиери. Това наруши комуникацията ни. Попречи ни да взимаме точни решения бързо. Всичко това се отрази и сега виждаме резултатите – скандали и зле премерени действия и думи", уточнява Волен Сидеров.

"Ако искаме да запазим коалицията, трябва да се концентрираме върху това да излезем на ново ниво. Идеи, свързани с доходите на хората, инвестиции в държавата и развитие на стандарта на живот. От години бия камбаната и казвам и на двамата ми колеги да насочат погледите върху важните теми, а не да се занимават с дискотеки. Те не чуваха и това е резултатът", настоя националистът.

Според Сидеров никой не го е послушал, когато е казал, че Валери Симеонов прави грешки.

"За неговата оставка аз разбрах от медиите, не бях потърсен от коалиционния партньор", пише още лидерът на "Атака".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase