Снимка: Bulgaria ON AIR

Улица в квартала "Младост" 3 е осеяна с дупки, което не би трябвало да е изненада. Проблемът тук е, че участъкът не е ремонтиран от толкова дълго време, че арматурата на пътя се е показала.

На подадените до Столичната община жалби пък не се обръща внимание. Хората дори правят опити сами да закърпят участъците, предаде Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Става дума за улицата пред блок 366 в квартал "Младост" 3. Тази година жителите на блока подават десетки сигнали до СО през имейл, но реакция няма.

Година по-рано, през 2017 г., жителите решават сами да решат проблема си, като се пробват да асфалтират със собствени средства дупките, но и това не дава необходимия резултат.

"От СО ни връщат отговор, че тази улица не е в списъка с предвидените за ремонт. Аз живея повече от 30 години тук и не съм виждала улицата да се ремонтира. Състоянието е критично", категоричен бе един от жителите на блока.

По думите им инциденти вече рядко се случват, защото хората знаят дупките наизуст, но все пак случайни хора постоянно пукат гуми и си изкривяват джантите.

Оказва се, че освен асфалт, жителите от блока се грижат и за отводнителната система. Преди години роми крадат една от шахтите за отводняване. Затова жител се наема и прави скарата за шахтата, която върши своята работа вече няколко години.

Даниел Евлогиев от "Транспортна инфраструктура" към СО обясни пред Bulgaria ON AIR: "Списъкът на улиците, които трябва да бъдат ремонтирани, се подава от кмета. В същото време тази улица не присъства в този списък. На база на огледи обаче е установена необходимост за ремонт на тази улица и той ще бъде направен до края на годината".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase