Снимка: Архив, Булфото

Корнелия Нинова ще обжалва решението на Софийския градски съд, който отхвърли исковете на Корнелия Нинова и Бойко Борисов един срещу друг.

Червената шефка заведе дело срещу премиера заради определението му за нея "Госпожа Лъжа", както и заради твърденията, че е била активист на СДС. Борисов пък се засегна от казаното от Нинова по негов адрес, че "Крадецът вика: "Дръжте крадеца". Днес стана ясно, че съдът е отхвърлил и двата иска.

Корнелия Нинова каза, че в съдебното решение обвиненията, че е била член на СДС са определени като неистинни и няма данни "ищцата Корнелия Нинова действително някога да е била член на СДС". За "г-жа Лъжа" заключението на съда било, че това обвинение е "безлично и безадресно и се касае за жена политик, но не и за Корнелия Нинова".

"На основание на тези мотиви на съда ще обжалвам решението, защото заключението е, че и двете неща – неистинните твърдения, че съм била в СДС и безадресното "Г-жа Лъжа", не би трябвало да са ми причинили обида или притеснения. Но при такива ясни мотиви нямам друг избор, освен да обжалвам това решение на втора инстанция", закани се червената шефка.

Тя обясни, че искът на Борисов също е отхвърлен, тъй като изказването на Нинова е българска поговорка.

"Според съда "Крадецът вика: "Дръжте крадеца" е цитиране на българска поговорка и не е моя обида към него", добави Нинова.

Соцлидерката уточни и че сумата от 1680 лв. , която Борисов трябва да й плати като разноски по делото, тя ще дари на дете с увреждане.

Корнелия Нинова настоя и че нерегистрирането на БСП в пленарната зала ще продължи. Тя обаче уточни, че за дните, в които соцдепутатите не са на работа, не получават заплати.

"Парите не ни интересуват. Така или иначе сме казали, че когато отсъстваме, не искаме заплати и не ги получаваме - вече 2 месеца", обясни Корнелия Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase