Снимка: Bulphoto, архив

Прокуратурата е започнала проверка на скандалния ремонт на столичната ул. "Граф Игнатиев", потвърдиха от Столичната община за Bulgaria ON AIR.

От там уточниха, че ще бъде ревизиран и проектът за трамвайното трасе по бул. "Цар Борис III", след като авторът му инж. Румен Борисов публично се оттегли от работата по ул. "Граф Игнатиев", твърдейки, че фирмата изпълнител "Джи Пи Груп" използва различен от заявения по проект изолационен материал.

Още по темата

Припомняме, че заради скандалите около ремонта, неправителствената организация "Спаси София" изпрати сигнал на Европейската служба за борба с измамите - ОЛАФ.

Резултатите от ремонта разгневиха десетки граждани на столицата след като бяха премахнати огражденията в участъка между ул. "Алабин" и пл. "Гарибалди", когато пред погледна на столичани се разкри гледка, която не бяха очаквали да видят.

Настилката се оказа нервана, фугите - незапълнени, имаше проблеми и при съединияването на различните настилки.

След сигналите за лошо изпълнение ремонт загражденията отново бяха върнати, а от Столичната община обявиха, че реконструкцията не е приключила и не може да се правят генерални заключения.

"Въпрос на лично възприятие е дали на някого му харесват паветата или не. Нашата основна цел е тези павета, каквито и да са те, да бъдат положени по най-качествения начин", обяви зам.-кметът на София Евгени Крусев, след като дойде на място да разгледа обекта.

На свой ред днес кметът на София Йорданка Фандъкова настоя, че прокурорската проверка е най-добрият начин да се установи дали има някакъв проблем, или не.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase