Общ преглед

През изминалите дни мръсотията из София беше най-честия срещания проблем сред сигналите, постъпили в платформата ни Helpbook.info.

Първият от тях е конкретно за детски площадки в кв. "Банишора". Възмущението е за изключително мръсно околоблоково пространство, изпочупени съоръжения и кошчета за отпадъци в окаяно състояние.

Аналогичен е случаят и в Община "Сердика", където е замърсено пространството около блоковете на няколко места.

"Околоблоковото пространство зад бл. 27 между ул. "Княз Церетели" и ул. "Иван Бигор", но не само. На ул. "Охрид", градина "Охрид" положението е още по-трагично - изпочупени огради, изхвърлени найлонови пликчета, хартийки и опаковки. Неподходяща среда за децата, които си играят там. Виждала съм да е чисто единствено в деня, в който чистим "България за един ден" Моля да се вземат мерки за по-честото почистване на квартала", пише в сигнала.

За силно замърсени площи алармира гражданин, който подава пореден сигнал към Община "Младост". Сигналът му от преди известно време бе разгледан и според отговора на общината всичко би трябвало да е почистено, но уви - не е!

Към днешна дата потребителят сигнализира за некачествено сметоизвозване. На посочената улица около кофите за боклук се вижда огромно количество сухи листа, поради тази причина съществува огромен риск за пожар от незагасен фас. 

В същото време жител от Район "Витоша" се възмущава от безбройните листовки с обяви закачени по дърветата по протежение на цялата улица. Солените глоби би трябвало да стряскат желаещите да поставят реклами и брошури по стълбове и дървета, тъй като за първо нарушение е 500 лв., а за второ 1000 лв.

Получихме и подобен сигнал към Район "Младост": "На светофара до пазара на "Младост" 1 са разлепени няколко на брой рекламни листовки. Поставени са на нерегламентирано място, в случая самия стълб на светофара. Дано обявената нетърпимост от "Чистота" към подобни изяви даде резултат и сега".

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info.

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар