Снимка: HelpBook

Общ преглед

Пешеходци по улиците, а тротоарът е зает изцяло от паркирани автомобили в централен столичен район. Това е поредният сигнал от платформата HelpBook.

"Вечер след 18.00 часа тротоарът по ул. "Св. Пимен Зографски" е напълно неизползваем поради паркирани на него множество коли.

Възрастни, деца, майки с колички трябва да се движат по пътното платно. Пътят е много натоварен и е предпоставка за ПТП с пешеходец.

Този тротоар е важен за всички, тръгнали от/до спирката на автобус 88,94,102, от/до ОДЗ 30, от/до 105 СОУ, две детски градини и не на последно място до Национален спортен комплекс "Диана".

В този час възрастните се прибират от работа, а децата от училище, там има и детска площадка въобще доста е натоварено", пише жител на квартала.

Точният адрес на множеството паркирани коли е кв. "Дианабад", ул. "Св. Пимен Зографски" 38, или от началото на Спортен комплекс "Диана" по целия тротоар в посока бул. "Никола Габровски". Дължината на неправилно паркираните коли е повече от 100 м, се уточнява в сигнала.

Гражданинът поставя още един въпрос: "София е европейска столица на спорта за 2018, а защо достъпът до спортните й съоръжения е трудно достъпен и опасен?"

Читателят прилага и снимки с тротоара, зает от коли, и пешеходците, които са принудени да се движат по улиците.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook! Платформата ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар