Архив: Булфото

Множество сигнали за паднали предмети вследствие на силния вятър са приети в МВР от жители на Северозападна България. По данни на ГДПБЗН най-сериозно е засегната област Монтана. Там е съобщено за изпочупени дървета и клони, паднали ламарини и предмети, съобщиха от полицията.

Мобилизирани са всички екипи на пожарната и полицията, включително и колегите им, които са в почивка. Няма пострадали хора.

От ГДПБЗН припомнят, че при такива случаи хората не трябва да остават на открито, защото има опасност от наранявания от падащи отломки от сградите и други предмети.

Добре е да затворят плътно вратите и прозорците в дома си, да приберат незакрепени предмети от терасите си, а ако са на открито, да потърсят временно заслон.

Към момента са отработени четири сигнала за паднали клони на дървета от силния вятър, съобщават от Столичната община. Два екипа на дирекция "Аварийна помощ и превенция" реагират на сигнали.

Във връзка с обявения жълт код и прогноза за усилване на вятъра през втората половина на денонощието, от Столичната община напомнят на гражданите да обезопасят незакрепени предмети от тераси или прозорци на жилища, офиси и търговски обекти и да бъдат внимателни при придвижването си.

Изпълнителите на строителни обекти да проверят състоянието на строителните оградите, крановете, скелета и да предприемат действия по обезопасяването им. Собствениците на търговски и рекламно-информационни елементи също да проверят обектите си, съветват от общинската управа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase