Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Dnes.bg

Общ преглед

Градът ни е сложна мрежа от човешки взаимоотношения, а не просто коли, улици, блокове и пътни знаци. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова в приветствието си към столичани. С тържествен водосвет и издигане на знамето на София започнаха тържествата по повод Деня на столицата - 17 септември.

Вярвам, че децата са единствените, които имат силата да ни променят, защото тяхната сигурност е смисълът на нашия живот, посочи тя и допълни, че затова трябва да си дадем сметка, когато бързаме - къде стигаме, когато отнемаме предимство - какво даваме, когато сме груби - кого нараняваме.

Черногледството няма празник, нека не го превръщаме в наш делник, в господар на мислите ни, на отношение към хората и града, отбеляза още тя в словото си. Фандъкова призова да имаме мъдростта да изберем свободата си.

Опазим ли вярата, надеждата и любовта, ще опазим себе си като добри хора, семействата си - като домове на обич и разбирателство, и града си като град на възможности и радост, каза още тя. И пожела вярата, надеждата и любовта да бъдат щитът, който ни пази от злото на деня и неправдите, които нараняват сърцата ни.

По-късно, по време на тържествена сесия на Столичния общински съвет, ще бъдат връчени почетните отличия на София, съобщи БТА.

В празничната програма има много събития, сред които концерти и безплатни посещения на знакови институции, като Музея за историята на София. От 18.30 ч. в Народния театър "Иван Вазов" ще започне церемонията за връчване на Наградите на Столична община за ярки постижения в областта на културата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар